Om os

Kort om os

Family Business OMHU blev etableret 1. januar 2023 af Ole Rasmussen.

Baggrunden var at jeg havde arbejdet med Family Governance i EY – og valgte at etablere egen virksomhed indenfor området for at have fuld fokus på at specialisere mig. Det er en beslutning jeg ikke har fortrudt.

Family Business OMHU er specialiseret i rådgivning i forbindelse med familieejerskab. Jeg hjælper dig, jeres familie og virksomheden med at fungere og til at skabe tryghed omkring fremtiden – til gavn for såvel familiens relationer som for det I ejer sammen.

Hvis du eller I føler, der er behov for at få påbegyndt en dialog indenfor familien omkring fremtiden, omkring ejerskabet eller bare ønsker at styrke kommunikationen og relationerne indenfor familien, og du søger hjælp hertil … Så er du landet det rigtige sted!

Jeg hjælper familien med at navigere i det og udvikle gode rammer for kommunikation og ledelsesstruktur.

Jeg skaber basis for stærke familierelationer – såvel som stærke virksomheder!

Der kan være flere tilgange til at starte en dialog …

Læs mere under: Hvad hjælper vi med

Ole rasmussen

Forretningsudvikling, strategi og Family Governance  

Jeg startede min egen virksomhed – Family Business OMHU – pr. 1. januar 2023. Forinden havde jeg de seneste 16 år arbejdet med forretningsudvikling i EY og KPMG; nogle af verdens største revisions- og rådgivningshuse. Her har jeg haft flere ansvarsområder. Vigtigt af fremhæve er at jeg specielt de seneste 10 år har arbejdet rigtigt meget som facilitator i forbindelse med strategiprocesser. Typisk i samarbejde med ledelsen i den ejerleddede virksomhed. De seneste 5-6 år i EY kom mit arbejde også til at omfatter Family Governance og jeg blev tilknyttet EY Family Enterprise; et globalt netværk i EY, der arbejder med familieejerskab over hele verden. 

I EY-regi har jeg personligt været ansvarlig for mange opløb med familier og familieejede virksomheder omkring Familieforfatning og forbedring af processer omkring familiernes governance. 

Det er den erfaring, jeg har bygget videre på i Family Business OMHU; men til gengæld nu med 100% specialiseret fokus på området. 

Mit arbejde med Familieejerskab 

Familieejerskab – når det det er velfungerende – er den mest berigende ejerskabsform, der findes. Såvel for familien, medarbejdere og samfundet i øvrigt. 

Desværre kæmper mange familier med at få samarbejde til at fungere. 

Jeg har ofte været nødt til at forebygge eller løse konflikter. Ved at se, hvor truende konflikter kan være for relationer og for virksomheden, og at skulle løse dem, har jeg fået et unikt indblik i de vanemønstre, der findes, og hvordan jeg kan hjælpe familiemedlemmer med at nå i mål med løsninger. 

Ingen familier er ens. Ingen familiemedlemmer er ens. Så uanset hvad der er på spil i den enkelte situationer (f.eks. arv, ledelse, magt, ambitioner, roller etc.), så er hver familie og hver situation unik. 

I normale sammenhænge kan man i forbindelse med konfliktløsning antage, at forretningsfolk kæmper for det, de siger, de kæmper for. Dette vil typisk være sandt i forretningsmæssige sammenhænge ved tvister imellem fremmede, der tilfældigvis overtræder hinandens rettigheder eller truer hinandens interesser. 

Min erfaring fra arbejdet med familievirksomhedsejere er, at dette sjældent er tilfældet imellem familiemedlemmer. Her er langt flere elementer i spil, hvilket gør situationerne mere komplekse. 

Bestyrelsesarbejde, baggrund og kvalifikationer 

Jeg er oprindeligt uddannet i den finansielle sektor. Jeg havde herefter forskellige lederstillinger indenfor IT-branchen og den finansielle sektor. Jeg har været medejer af en virksomhed, som vi lykkede med at lave en exit på – inden jeg kom til revision- og rådgivningsbranchen. I EY har haft en absolut hovedrolle i forbindelse med Entrepreneur Of The Year – og har været leder af en afdeling, der arbejdede med forretningsudvikling. Igennem alle årene har jeg arbejdet med ejerledere og det private erhvervsliv, og det er her, jeg har min passion. 

Jeg har gennemført en bestyrelsesuddannelse på Aarhus Universitet – og tiltrådte min første bestyrelsespost i 2023, som bestyrelsesformand i Danepork A/S, der er familieejet og på en flot vækstrejse. 

Bestyrelsesarbejde er et spændende supplement i forhold til arbejdet i min egen virksomhed. 

ANEMONE ABILDGAARD

Min baggrund

Jeg hjælper til som assistent og studiemedarbejder i Family Business OMHU. 

Jeg begyndte i 2020 på CBS, hvor jeg færdiggjorde min bachelor i erhvervsjura. Efterfølgende fortsatte jeg min uddannelse på Aalborg Universitet, hvor jeg nu læser cand.merc.jur med forventet afslutning i 2025. 

I løbet af min studietid har jeg engageret mig i forskellige studiejobs for at udvide min erfaring. Et af mine studiejobs var hos EY, hvor jeg havde fornøjelsen af at samarbejde med Ole. Dette resulterede senere i endnu mere samarbejde, nu i Family Business OMHU.  

Jeg er som person meget nysgerrig på mennesker og deres interaktioner. Jeg synes det er spændende at observere og dykke ned i, hvordan familier agerer og reagerer inden for deres virksomhedsejerskab, og jeg sætter stor pris på at kunne bidrage til at familien realiserer deres håb og ønsker inden for ejerskab. 

At få lov til at blive lukket ind i den snak og i ”det rum”, som opstår i forbindelse med dialogen i familierne om og med fremtidige generationer, ønsker og drømme, er helt speciel …